Campagne tot 20 januari

Duitse fabrieken verwerken bietenrecord

2 Januari 2018 - Niels van der Boom - 1 reactie

Ook in Duitsland worden recordhoge suikerbietenopbrengsten behaald. De fabrieken van Südzucker moeten nog een kwart tot 20% van de bieten verwerken. Naar verwachting duurt de campagne tot eind januari. De oogst is nagenoeg afgerond, al maakt nat weer dat niet gemakkelijk.

In de week voor Kerst moest nog een zeer klein gedeelte van de suikerbieten worden gerooid in het zuiden en midden van Duitsland. In de regio rondom Hannover moest de bietenfabriek in Lage nog 3% van de bieten ontvangen. Langs de Nederlandse en Belgische grens moest nog 1% worden geoogst.

20

procent

van de bieten moet ongeveer nog worden verwerkt

Lange campagne
Tijdens de voorgaande campagne was de oogst eind december nagenoeg afgerond. Dat is dit jaar nog lang niet het geval; 20% tot bijna 25% van alle bieten moet nog worden verwerkt. De grootste hoeveelheid ligt inmiddels in opslag. De fabriek in Zeitz (Saksen-Anhalt, Duitsland) draait nog op volle toeren, zegt een woordvoerder tegen nieuwsmedium MDR. Naar verwachting is de campagne 20 januari afgerond.

"De bietenopbrengst is de hoogste ooit, die de fabriek in Zeitz heeft meegemaakt", zegt Frank Rösler van Südzucker. "Ook het gemiddelde suikergehalte stemt ruim tevreden. Gooit de langdurige regen en vorst geen roet in het eten, dan loopt de campagne eind januari af." Het was voor het laatst in 2014 dat de campagne zo lang duurde.

Natte herfst
In noordwesten en noorden van Duitsland verloopt de oogst minder spoedig. In Nedersaksen is het al de gehele herfst extreem nat. Bieten rooien is een gevecht en tarwe inzaaien is onmogelijk. In Nederland moest aan de start van week 52 nog 3% van het areaal worden gerooid. Dit restant is in 2017 niet volledig geoogst. Ook in 2018 moeten nog bieten worden gerooid en loopt de campagne door tot in februari.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Niels van der Boom

Niels van der Boom is senior redacteur akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij bericht vooral over de aardappelmarkt. Wekelijks presenteert hij de Marktupdate Aardappelen.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
jos 3 Januari 2018
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl//artikel/10877075/duitse-fabrieken-verwerken-bietenrecord][/url]
Qua opbrengsten is het bijna overal top en records . Daartegen over staat dat de prijs behoorlijk onder druk staat. Wat mij betreft mag het in het komend teeltjaar wel anders om.
U kunt niet meer reageren.

Wat zijn de actuele noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden