Online video

Werken webinars?

31 Maart 2016 - Alieke Leenders

Tijdens een webinar , de ”web seminar”, word je online door top experts bijgepraat over een bepaald onderwerp. Een webinar kan live uitgezonden worden waardoor er direct vragen gesteld kunnen worden aan en door het publiek. Ook kan een webinar  antwoord geven op vooraf verzamelde vragen.

Maar werkt zoiets nou? Ja! Een webinar volgen is laagdrempelig, je hoeft nergens naar toe en je bent zo anoniem als je wilt. Het stellen van vragen is makkelijker en je kunt een webinar altijd terug kijken. Natuurlijk is het belangrijk de juiste doelgroep te bereiken en uit te nodigen. Wanneer je wilt dat een webinar achteraf bekeken blijft worden, zorg dan voor het juiste platform.

De fosfaatrechten zijn hot binnen de sector. Zowel Boerenbusiness.nl als Boerderij.nl hebben elk op hun eigen manier en met wisselend succes een webinar georganiseerd om mensen de gelegenheid te geven vragen te stellen aan de experts op het gebied van fosfaatrechten.  De live webinar van Boerderij werd bekeken door 400  mensen. Vervolgens is deze tot nu toe door 1800 keer bekeken (bekijk de webinar)

Boerenbusiness.nl pakte het anders aan door vooraf vragen te stellen aan de doelgroep en deze in een aantal video’s te beantwoorden. De webinars konden daardoor ingedeeld worden in thema’s waardoor de doelgroep verbreed kon worden. De eerste video werd ruim 9.000 keer bekeken, de vervolg video’s bijna 6.000 keer per video. Het totaal aantal impressies is 25.887. (Bekijk hier de video's)

Beide webinars hadden interactie met de doelgroep, echter de opzet en insteek waren geheel verschillend. Ook de platformen zijn voor verschillende doelgroepen binnen de sector bedoeld waardoor de een beter tot zijn recht komt dan de ander.

Denkt u er ook over om op deze manier uw doelgroep te informeren, bij te praten over bepaalde onderwerpen of kennis te delen? Neem eens contact op met alieke Leenders (bel: 0320-269527 of mail a.leenders@boerenbusiness.nl

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden