Jacqueline van Kerkhof / Shutterstock.com

Nieuws Financieel

Ook Rabobank waagt zich aan negatieve rente

30 September 2020 - Wouter Baan

Voor spaarders met tegoeden vanaf €250.000 brengt Rabobank vanaf januari volgend jaar een negatieve rente in rekening. Eerder namen andere banken al gelijke maatregelen.

Voor de vermogende spaarder hanteert de bank vanaf 2021 een negatieve rente 0,5%. Voor tegoeden tot tweeënhalve ton op spaar- en beleggers-rekeningen van particuliere klanten, blijft de rente 0,01%. Zakelijke klanten krijgen tot een ton dit marginale rentepercentage uitgekeerd. Voor tegoeden tussen €100.000 en €250.000 geldt een rentepercentage van 0.

De negatieve rente raakt volgens de bank slechts een klein gedeelte van de spaarders. Voor 98,7% van de klanten veranderd er niets. De bank sluit niet uit dat de bedragen waarop een negatieve rente wordt berekend, in de toekomst worden verlaagd. Ondanks de lage rentestanden signaleert de bank dat de klanten blijven sparen.

ABN hanteert hogere drempel
Ook ING bank hanteert vanaf 2021 een negatieve rente van 0,5% vanaf €250.000. ABN Amro hanteert sinds april al een negatieve rente, maar pas vanaf spaartegoeden van tweeënhalf miljoen. Bij de Triodosbank moeten spaarders sinds juli vanaf €100.000 een negatieve rente betalen. De ontwikkelingen vloeien voort uit het aanhoudende lage-rentebeleid van de Europese Centrale Bank (ECB).

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Podcast Valuta met Joost Derks

Zicht op lagere rentes brengt markten in extase

Analyse Rabobank

Carbon nieuwsbrief Rabo valt fout bij boer

Nieuws Financieel

Voedselinflatie neemt af in Nederland en eurozone

Nieuws Jaarcijfers Rabobank

Boeren vragen nog minder krediet aan bij Rabobank

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden