Geschikt poolseizoen

Tafelpool Agrico tussen 16 en 23 euro

4 Juli 2014 - Redactie Boerenbusiness

Agrico keert voor haar tafelaardappelen een prijs uit die varieert van 16 tot 23 euro per 100 kg. Het betreft verschillende rassen in de maat 40/+, levering week 9. Dat heeft de coöperatie vrijdag in een persverklaring bekend gemaakt.

De prijzen voor consumptieaardappelen varieerden van 16,65 euro per 100 kg voor het ras Santé tot 23,02 euro per 100 kg voor het ras Gourmandine. Voor het grootste ras, Milva, kwam de poolprijs in week 9 uit op 17,12 euro. Volgens Agrico was het seizoen bijzonder geschikt voor telen in poolverband.

Vanwege een mogelijk tekort in de Duitse productie was het prijsniveau bij aanvang van het seizoen hoog en waren de verwachtingen voor het verdere verloop hooggespannen. Halverwege veranderde de stemming echter doordat er op het hoge prijsniveau onvoldoende afzetmogelijkheden waren. Nadat in het voorjaar de oogstraming in Duitsland naar boven werd bijgesteld en de voorraden in Europa bleken mee te vallen, daalden de prijzen geleidelijk naar een laag niveau. Onder deze omstandigheden is het goed dat er in poolverband wordt geteeld, stelt Agrico.

Het prijsverloop voor biologische aardappelen was minder grillig. Vraag en aanbod waren het gehele seizoen redelijk in evenwicht. De uitbetalingsprijs voor deze aardappelen lag gemiddeld 16 euro per 100 kg hoger dan het gangbaar geteelde product.

Directeur Jan van Hoogen is tevreden over het verloop van het oogstjaar 2013/2014. ‘Ondanks de gespannen politieke situatie in enkele landen, de late start van het seizoen en het gesteggel over de afzet naar Rusland, waren er nauwelijks problemen en hebben wij onze afnemers goed kunnen bedienen.’

tafelaanpassing.jpg

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Analyse Aardappelmarkt

Voorjaarsramp akkerbouw komt steeds meer in beeld

Analyse Aardappelen

Aardappelen blijven aan de prijs volgens Rabobank

Analyse Aardappelen

Marktbeweging en -beleving gaan niet gelijk op

Analyse Aardappelen

Vertrouwen is goed, maar aardappelvoorraad is beter

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden