Met Friesland en Groningen

Emmeloord gaat strijd aan om aardappel epicentrum

16 November 2016 - Redactie Boerenbusiness

Emmeloord, in het hart van de Noordoostpolder, kroont zichzelf als ‘World Potato City’, vanwege de hoge dichtheid van aardappelbedrijven en organisatie van onder andere Potato Europe. Echter, recent kwamen provincies Friesland en Groningen in het nieuws door zich Potato Valley te noemen. Wat is nu werkelijk het aardappel epicentrum van Nederland?

Een aardappeloorlog willen ze het in Emmeloord nog niet noemen. Althans, niet tegen nieuwsblad De Stentor. Toch schuift het de eigen ambities niet onder stoelen of banken. Dat werd bekend gemaakt tijdens de opening van het nieuwe Agrofoodcluster kantoor op dinsdag 15 november in... Emmeloord.

Aardappel wereldcongres 2021 in Emmeloord

Het streven is om in 2021 het driejaarlijks wereld aardappelcongres naar Emmeloord te halen. Ook wordt gedacht aan het oprichten van een ‘World Potato Center’. Wellicht dat dit op het congres van 2021 al kan worden geopend.

Voor die tijd is het zaak ‘de pieper’ te promoten, zo denkt het Agrofoodcluster. Daarvoor is tijdens de opening een app in het leven geroepen. De ‘AardAPPel’ is er voor iPhone en Android. What’s in a name… Je kunt er - 360 graden - zie hoe de aardappel groeit en bloeit en uiteindelijk tot frites wordt verwerkt.

Foto: Gemeente Noordoostpolder

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden