Hogere productie is vereist

McCain steekt 114 miljoen euro in Britse fritesfabriek

14 Maart 2017 - Niels van der Boom

McCain Foods belooft 100 miljoen pond, omgerekend 114 miljoen euro, in haar Britse fritesfabriek te steken. Die fabriek staat in de kustplaats Scarborough, gelegen in het noorden van Engeland. De fritesfabriek verwerkt al bijna 50 jaar lang aardappelen en blijft dat ook de komende decennia nog doen.

Het bedrijf gaat bestaande machines in de fabriek, waaronder andere diepvriesfrites en andere bevroren aardappelproducten worden geproduceerd, upgraden om de capaciteit te verhogen. Ook wordt er geld geïnvesteerd in maatregelen om schadelijke emissies op het milieu terug te dringen. Als derde punt wordt een biovergister gebouwd om restafval te vergisten tot biogas.

74

werknemers

verliezen mogelijk hun baan

Het nieuws volgt een week nadat McCain bekend maakte dat het werknemers gaat ontslaan. Dat schrijft de Engelse krant Yorkshire Evening Post. Momenteel ziet het er naar uit dat 74 medewerkers hun baan gaan verliezen. Deze kapitaalinjectie werkt dus niet positief op het behoud van banen.


Volgens corporate affairs directeur, Bill Bartlett, is de investering nodig om te kunnen voldoen aan een groeiende vraag naar frites en aardappelproducten. Daarvoor is namelijk meer capaciteit vereist, aldus Bartlett. Deze zomer wordt gestart met de werkzaamheden en over drie jaar moet de vernieuwde locatie volledig operationeel zijn.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Niels van der Boom

Niels van der Boom is senior redacteur akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij bericht vooral over de aardappelmarkt. Wekelijks presenteert hij de Marktupdate Aardappelen.
Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Achtergrond Aardappelen

Hoe Thuisbezorgd en de airfryer oogst 2023 redden

Nieuws Aardappelen

Niet eerder werd zoveel geld verdiend met frites

Nieuws Aardappelen

McCain verkoopt CelaVita aan investeerder

Nieuws Aardappelen

Barstjes ontstaan in de Europese fritesafzet

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden