Behoefte kleiaardappelen

Q-Potato pool stapt in Flevopool

28 April 2017 - Clarisse van der Woude

De Q-potato pool sluit zich met ingang van oogst 2017 aan bij Flevopool. De 2 partijen vermarkten beiden kleiaardappelen uit de bewaring en verwachten dat de samenvoeging meer marktmogelijkheden creëert.

Dit zijn de telers van beide pools onlangs, in samenwerking met de verkoper van de poolaardappelen Q-potato uit Lemmer, overeengekomen. De Q-potato pool heeft met name telers in het zuidwestelijk kleigebied.

Voornamelijk ledentelers uit Flevoland

Flevopool
Flevopool heeft voornamelijk ledentelers uit Flevoland. De heldere structuur en de reglementen, waarin volgens Flevopool de telersbelangen voorop staan, zijn de reden dat de Q-potato pool leden kiest voor aansluiting bij Flevopool. 'Door de pools samen te voegen, wordt het nog beter om de juiste partij op het juiste moment bij een passende afnemer af te zetten', aldus voorzitter Jan Dirk Tonkes.

Hoewel beide pools de laatste jaren een autonome groei doormaken, menen de partijen dat zij door de samenvoeging meer marktmogelijkheden voor kleiaardappelen uit de bewaring creëren en efficiënter kunnen werken. Daarbij past de stap in de concentratie, die plaatsvindt in de aardappelmarkt, aan de afnemerszijde.

Bovenkant van noteringsrange kan vaker benut worden

Buiten traditionele afzetsporen
Flevopool focust zich op het ontwikkelen van afzetmogelijkheden buiten de traditionele afzetsporen en denkt hiermee meerwaarde te creëren voor haar pooldeelnemers. Het organiseren van telers in een onafhankelijke pool van de telers wordt door deze stap verder bestendigd.

Volgens Flevopool zijn kleiaardappelen een waardevolle grondstof. 'Dit merken we door de toenemende vraag uit binnen- en buitenland. Vanuit de marktmogelijkheden die deze aardappelen geven, kan de bovenkant van de noteringsrange van de diverse beurzen vaker benut worden. Hiervoor vinden de telers uit beide pools het belangrijk om georganiseerd te zijn in de afzet en een bredere geografische achtergrond te hebben.' 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Nieuws Aardappelen

Nedato telers krijgen onverwachte kerstbonus

Nieuws aardappelen

Eindspurt aardappelmarkt geeft pool Q-potato vleugels

Nieuws aardappelen

Aviko komt met historisch hoge poolprijs: 362 euro

Nieuws Aardappelen

APF-Eriva is vroeg leeg en maakt poolprijs bekend

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden