Countus Akkerbouw Index

Index kiest toch weer andere richting

5 Oktober 2017 - Clarisse van der Woude

De laatste week van augustus en de eerste 2 weken van september leek het wat beter te gaan op de akkerbouwmarkten. Maar de Countus Akkerbouw Index weet de opwaartse richting in de tweede helft van september toch niet goed vast te houden.

De opwaartse trendrichting van de Index buigt medio september af. Hoewel dat punten kost, handhaaft de koers zich nog wel boven de 60 punten. Week 39 sluit op 63.8 punten. Dat is boven het dieptepunt van week 34 toen de 58.7 punten werd aangetikt.

6

euro

is hoogst haalbare voor uien in september

Lichte stijging aardappeltermijncontract 
De aardappelmarkt kabbelt in september zonder noemenswaardige plussen of minnen voort. De prijs van het aardappeltermijncontract voor april start de maand op €7,30 per 100 kilo en mag er daarna enkele dubbeltjes bijschrijven. De hoogste prijs wordt gehaald op 6 september: €8,10. Vervolgens gaat daar weer wat af, maar onder de €7 gaat het contract niet.

Nog steeds weinig actie op de uienmarkt. Weliswaar loopt de export redelijk door en ondervinden telers in september enig oponthoud met rooien en laden, de markt reageert daar niet echt op. Prijzen blijven net boven de €5 per 100 kilo hangen. Op 20 september komt de €6 in zicht, maar een week later moet er alweer €0,50 worden afgeschreven.

Voertarwe boven €170
De prijslijn in EU voertarwe vertoont in september ook niet veel beweging. De eerste weken tendeert de prijs op €167 en €166 per ton, maar gaat de maand op €171 uit. Duidelijker is de daling van de Bintje pootgoedprijs die voor het eerst in ruim 1 jaar onder de €30 per 100 kilo uitkomt. Van handel is nauwelijks sprake.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden