Inside: Aardappelmarkt

Opstart PotatoNL-notering naar behoren

24 November 2017 - Clarisse van der Woude

Het is even wennen en er zijn wat aanloopproblemen van technische aard geweest, maar verder verloopt de PotatoNL-notering naar behoren. Dat zegt voorzitter Mark Brantjes.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De nieuwe landelijke notering voor aardappelen ging op dinsdag 14 november van start. Inmiddels is er 4 keer genoteerd; 2 noteringen per week (dinsdag en donderdag) en staan er 10 prijzen op het bord. Brantjes: "De opstart is goed. De commissie is nieuw en de noteerders moeten nog aan elkaar wennen, maar ik moet zeggen dat ook dat goed gaat."

Er hangt een goede sfeer in de commissie

Volgens Brantjes hangt er een goede sfeer en slagen de noteerders er prima in om binnen de gestelde protocollen te noteren. Wel waren er nog een paar kleine zaken die niet helemaal naar behoren verliepen. "Alleen de telefoonbox, waarmee elke dinsdag zuid bij noord inbelt en donderdag andersom, ging gepaard met wat kinderziektes. Dat staat echter los van het noteren en zal snel worden opgelost", aldus Brantjes.

Meerwaarde van 5 fritesnoteringen
Er moeten 2 keer per week 10 prijzen worden vastgesteld, maar dat is goed te doen. "Het betreft 5 fritesnoteringen, maar daar wordt duidelijk de meerwaarde van gezien. Een teler met Fontane of Innovator weet nu precies wat zijn aardappelen waard zijn. Hij kijkt eerst bij het ras en vervolgens of hij ze als categorie 1 of 2 levert. Een mooi stukje prijsinformatie. De overige noteringen werden hiervoor ook al genoteerd. Extra erbij gekomen zijn vlokken- en voeraardappelen. Ook dat loopt goed. Ja, ik heb er wel vertrouwen in."

Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden