Bedrag van €16 miljoen

Solynta ondersteund in aardappelrevolutie

28 November 2017 - Bart-Jan van Zandwijk

Het veredelingsbedrijf Solynta ontvangt €16 miljoen om door te gaan met de ontwikkeling van hybride veredelingstechnieken. Het bedrijf is een financieringsronde aangegaan met Israëlische Fortissimo Capital en het Nederlandse Innovation Industries. Dat meldt het bedrijf dinsdag 28 november.

Het uiteindelijk doel van Solynta: telen met 25 gram aardappelzaad in plaats van 2.500 kilo pootaardappelen. Ook bestaande investeerders, waaronder OostNV, hebben een bijdrage geleverd.

Mogelijkheid om nieuwe rassen te ontwikkelen

Zaad als startmateriaal
Door de financieringsronde heeft Solynta de mogelijkheid om nieuwe aardappelrassen te ontwikkelen. Het bedrijf uit Wageningen werkt al jaren aan de ontwikkeling van een hybride veredelingstechniek. Deze techniek moet het mogelijk maken om aardappelzaad in plaats van pootaardappelen te gebruiken als startmateriaal. Ook maakt deze techniek het mogelijk om de voedingswaarde van de aardappelen te vergroten en om resistente aardappelen te verbouwen.

"We zijn ontzettend blij met de steun van deze belangrijke investeerders. We zien de steun als een bevestiging van het potentieel voor onze hybride teelttechniek", aldus Hein Kruyt, CEO bij Solynta.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden