De omzetten zijn klein. Dit is een gevolg van de beperkte interesse om te handelen. Wat dat betreft loopt de termijnmarkt parallel aan de fysieke markt. In de fysieke markt blijft het een flauwe bedoening.

Het verhaal is identiek aan dat van de voorgaande weken; geen vraag van de industrie en daardoor geen handel. Het geeft maar weer aan hoe afhankelijk de markt is van de verwerkende industrie.

Verwerkers moeten logistieke stroom aanpassen

Bewaarproblemen
Partijen met bewaarproblemen blijven het aanbod bepalen. De verwerkers moeten de logistieke stroom aanpassen door het versnelde aanbod. Wel is de algemene indruk dat het aanbod afland en tijdelijke bewaring hard ruimt.

Er wordt veel geschoven met de posities, waarbij veel volume naar alternatieve bestemmingen (zetmeel, voer en vlokken) wordt gebracht. Het zal nog wel even duren, maar uiteindelijk zal de markt wel lucht krijgen en kan er, qua volume, aan de reguliere afzet uit de bewaring worden begonnen. Voor de jaarwisseling zal dat in ieder geval niet meer gebeuren.

Prijsstelling
Het worstelen met de prijsstelling blijft een hot item. Telers die geen vaste afnemer hebben, zouden graag voor de PotatoNL-notering zaken willen doen, wat echter niet lukt. De commissie die de Belgapomnotering samenstelt, is daar duidelijk in. Geen vraag is geen handel (transactie), wat geen notering betekent.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden