€1,65 miljoen beschikbaar

Friesland wil vernieuwing van sector stimuleren

7 Februari 2018 - Kimberly Bakker

De provincie Friesland wil vernieuwingen in de landbouwsector stimuleren. Daarvoor trekt het €1,65 miljoen uit. Dat laat de provincie Friesland dinsdag 6 februari weten.

De provincie Friesland is niet verantwoordelijk voor het gehele bedrag, maar draagt €900.000 van het totale bedrag (€1,65 miljoen) bij. De overige €750.000 vormt een bijdrage vanuit Europa.

Beschermen van natuur en milieu
De regeling is bedoeld voor boeren die investeren in methoden die ook bijdragen aan bijvoorbeeld de bescherming van weidevogels of die de uitstoot van fosfaat verminderen. "Het doel is om boerenbedrijven sterk te maken voor de toekomst en tegelijkertijd natuur en milieu te beschermen", zo laat de provincie op haar website weten. 

Verlaging drempelbedrag
Deze subsidieregeling is een onderdeel van het Europese subsidieprogramma Plattelandsontwikkeling 2014 – 2020 (POP-3). Het drempelbedrag voor dit programma lag op €65.000, maar uit ervaringen is gebleken dat dit te hoog is. Daarom is ervoor gekomen om dit bedrag te verlagen naar €25.000.

De regeling is van 5 maart tot 8 juni 2018 geopend.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden