Inside: Aardappelmarkt

Aardappelverwerking april fenomenaal

18 Mei 2018 - Anne Jan Doorn

Het tempo van de Nederlandse aardappelverwerkers heeft in april een recordhoogte bereikt. Er is in Nederland namelijk nooit eerder zoveel product verwerkt in 1 maand tijd. Dat blijkt uit de verwerkingscijfers van BO Akkerbouw.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

In de maand april is ruim 367.000 ton product verwerkt. De verwerkers blijven het tempo klaarblijkelijk hooghouden, want vorige maand werd er ook al ruim 360.000 ton verwerkt. In april 2017 daalde het volume verwerkte aardappelen in april, ten opzichte van maart, tot 334.000 ton. Dit jaar is in deze maand juist extra gas gegeven.

Met zo’n 167.000 ton werd het gros van de aardappelen verwerkt tot voorgebakken product. Het aandeel aardappelen dat van buiten Nederland kwam, is met ongeveer 33% iets lager dan vorig jaar.

Verschil wordt kleiner
Van april 2017 tot en met april 2018 is ruim 4 miljoen ton aardappelen verwerkt. Hoewel dat in dezelfde periode 1 jaar eerder iets hoger lag, wordt het verschil wel kleiner naarmate we verder in het seizoen komen.De vergrote verwerkingscapaciteit van de fritesindustrie wordt zichtbaar.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden