Inside Aardappelen

Belgisch aardappelareaal daalt met 0,6 procent

8 Juni 2018 - Anne Jan Doorn

In Wallonië, het zuidelijke, Franstalige deel van België, stijgt het areaal consumptieaardappelen. Dit terwijl het areaal in Vlaanderen daalt. Het maakt dat het Belgische aardappelareaal daalt.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De nieuwste cijfers van de Fiwap maken duidelijk dat het areaal in Wallonië op 43.841 hectare uitkomt. De grootte van het areaal in Wallonië is daarmee minder sterk gestegen dan eerder werd verwacht; toen was de verwachting 46.000 hectare. In 2017 steeg het areaal met bijna 10%.

Kentering in Vlaanderen
In Vlaanderen daalt het areaal consumptieaardappelen met 5,5% tot circa 51.000 hectare. Dat is een iets minder forse daling dan eerder werd geschat. Vergeleken met vorig seizoen is deze daling extra opvallend. Destijds steeg het areaal met 4%. In 2016 groeide het consumptieaardappelareaal in Vlaanderen nog met 15%. Er lijkt dus sprake te zijn van een kentering in het Vlaamse areaal.

Voornamelijk het areaal vroege aardappelen daalde in Vlaanderen fors; er was een daling van 24% zichtbaar tot een kleine 8.000 hectare.

Totale areaal
In totaal komt het Belgische areaal uit op bijna 95.000 hectare, iets kleiner dan in eerdere verwachtingen werd geschetst. De NEPG raamde het Belgische areaal 1 maand geleden namelijk nog op 96.617 hectare. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden