Nieuws Chipsaardappelen

Lay's: kleinere chips door extreme droogte

3 September 2018 - Anne Jan Doorn - 7 reacties

PepsiCo Nederland laat weten dat zij verwachten dat de chips in de Lay's zakken de komende maanden kleiner zal zijn. De organisatie spreekt over een situatie die ze in de afgelopen 40 jaar niet eerder heeft meegemaakt.

Het chipsmerk Lay's is genoodzaakt om een deel van de benodigde aardappelen op de vrije markt te kopen. Dit omdat de vaste groep aardappeltelers van PepsiCo aan heeft gegeven dat de droogte en hitte ervoor hebben gezorgd dat er minder en gemiddeld kleinere aardappelen geoogst zullen worden.

Inkopen op dure markt
PepsiCo moet door de droogteproblematiek aardappelen inkopen op een markt met hoge prijzen. De consumenten zullen de gevolgen hiervan zien, omdat de chips in de zakken waarschijnlijk iets kleiner is dan gebruikelijk.

Eerder maakte de Belgische chipsfabrikant Roger & Roger, onder meer bekend van het merk Croky, al duidelijk dat het assortiment ingeperkt wordt. Ook zullen de prijzen voor chips van het merk Croky stijgen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Anne Jan Doorn

Anne Jan Doorn is expert Akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij schrijft onder meer over de verschillende akkerbouwmarkten en focust zich daarnaast op de grond- en energiemarkt.
Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer
Reacties
7 reacties
chips van de Lidl 3 September 2018
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/aardappelen/artikel/10879822/lay-s-kleinere-chips-door-extreme-droogte][/url]
kan PepsiCo ook aangeven hoe klein de chips dan wordt?
Lijkt me zeer nuttige info voor de telers van chips-aardappelen. Dan kunnen ze een keus maken met het rooien welke steek matten er op de rooier moeten.
En kunnen ze vervolgens met de afnemer in onderhandeling wat er voor de "ondermaat" betaald gaat worden! Als teler zou ik die in ieder geval niet zomaar meegeven
jokertje 3 September 2018
chips van de Lidl schreef:
Dit is een reactie op dit artikel:
kan PepsiCo ook aangeven hoe klein de chips dan wordt?
Lijkt me zeer nuttige info voor de telers van chips-aardappelen. Dan kunnen ze een keus maken met het rooien welke steek matten er op de rooier moeten.
En kunnen ze vervolgens met de afnemer in onderhandeling wat er voor de "ondermaat" betaald gaat worden! Als teler zou ik die in ieder geval niet zomaar meegeven


Ieder moet het op zijn eigen manier doen maar opvallend is wel hoe contracttelers op dit moment ineens aan het onderhandelen zijn.
Nog nooit onderhandeld en gewoon contracten ondertekend en nu komen de zakelijke kwaliteiten naar boven.
Contracten zijn dus ook onderhevig aan marktwerking en dit hoort er dus ook bij: bij hoge prijzen geen kg en indien dan contract geen saldo per ha.
En de onder-maten gaan dan het verschil ook echt niet maken.
Berry 3 September 2018
Ze kunnen onderhandelen wat ze willen maar er komen daardoor echt geen aardappels bij dit.jaar
eiland 3 September 2018
de ondermaat nemen ze normaal niet dus verkoop je dat zelf vaak voor veevoer nu in de vlokken ofzo en uiteraard mogen veeboeren ook gewoon mee bieden
Abonnee
betweter 3 September 2018
in zo`n zak zit 200 gram
dat is 150 gram aardappel,rest is olie en vet en zout
is nog geen 5 cent want ze hebben de meeste op contract.
nu moeten ze wat bijkopen voor 30 dan kan zo`n zakje zomaar 6 a 7 cent aardappel bevatten, maar ze maken het zomaar kwartje duurder.
volksverlakkerij
eiland 4 September 2018
klopt helemaal net als de friet 100 gram in n bakje dus 1,2 cent aardappel en daar bij vorig jaar koste n patatje ook niet n kwartje minder door de overvloedige oogst
Abonnee
Vrij grof 4 September 2018
Bakje friet is meestal 200 gram en is rond de 350 gram aardappel voor nodig dus ongeveer 5 ct aan aardappel,nogsteeds een lachertje overigens.
Hopen dat het eens naar een kwartje gaat.
Abonnee
Sjappie 22 September 2018
Hoe kan dat dan alle kg zijn al gekocht bij fabriek, of is het zo'n goedkoop contract, dat fabriek nog in coulance wordt gehouden friendjes politiek. Voor hun toch win win
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele
aardappel noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden