Shutterstock

Inside Aardappelen

PotatoNL start met 1 keer per week noteren

11 September 2019 - Anne Jan Doorn

PotatoNL heeft besloten 1 keer per week te gaan noteren. De notering wordt daarbij niet langer op dinsdag en donderdag gepubliceerd, maar komt vanaf nu op de woensdag.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Het bovenstaande werd duidelijk uit de eerste notering van PotatoNL op woensdag 11 september. "Het voegt niet zoveel toe om 2 keer per week te noteren. Vanuit de historie van ZLTO werd op dinsdag genoteerd en LNCN noteerde op donderdag. In het buitenland wordt er echter veelal maar 1 keer per week genoteerd", licht Mark Brantjes, de voorzitter van PotatoNL, toe.

"Ook het feit dat de aardappelmarkt in de afgelopen 10 jaar veranderd is, speelt mee. Er is simpelweg minder vrije teelt en dan is noteren op basis van gedane zaken niet altijd gemakkelijk", zo meldt Brantjes. Verder zal de systematiek van PotatoNL wel hetzelfde blijven.

Eerste notering
PotatoNL is woensdag 11 september gestart met de nieuwe notering. Voor categorie 1 aardappelen wordt €10 tot €12 genoteerd, terwijl de categorie 2 op €14 tot €15 per 100 kilo uitkomt. Dat is in lijn met wat de Belgapom vorige week noteerde (€10 tot €10,60).

Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden