Agrifoto

Inside Aardappelen

DCA Spot Frites zet weer een stap naar boven

18 Oktober 2019

De stijgende lijn van de DCA Spotnotering Fritesaardappelen wordt ook deze week doorgetrokken. Het wisselvallige weer heeft invloed op de inkoopprijs van (frites)aardappelen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Net als in voorgaande weken zet de DCA Spotnotering Fritesaardappelen ook deze week een stap omhoog. De aanleiding hiervoor is een positief gestemde fysieke aardappelmarkt. Vooral de exportmarkt is behoorlijk in beweging, waardoor de vraag naar droge exportgeschikte aardappelen is gestegen. Er is echter ook kooplust onder fritesbakkers. Deze combinatie doet de noteringen stijgen.

PotatoNL naar boven
De PotatoNL-notering zette de bovenkant van categorie II op €18, wat een plus van €1 is. Ook de bovenkant van de categorie I is gestegen: +€1,50 tot €14,50. Verder waren er deze week ook plussen te zien in België (PCA voor Bintje +€0,50 en de overige rassen +€1) en in Frankrijk (Fontane steeg met €0,50). Ook de oosterburen hebben de notering van Fontane/Challenger en Innovator met €0,50 verhoogd.

De DCA Spotnotering Fritesaardappelen komt deze week uit op €12,45, wat betekent dat de notering plust met €0,64 op de notering van vorige week. Een hogere prijs maakt ook dat de DCA Spotnotering Fritesaardappelen Forward (SFF) voor de maanden oktober tot en met juli 2020 is gestegen. Klik hier voor de DCA SFF.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden