Shutterstock

Inside Aardappelen

Voldoende aanbod stabiliseert DCA Spot Frites

15 November 2019

De DCA Spotnotering Fritesaardappelen, en in het verlengde daarvan de DCA Spotnotering Fritesaardappelen Forward, zijn inmiddels alweer 8 weken oud. Veel fysieke noteringen zijn in deze week onveranderd gebleven. Wat betekent dit voor de Spotnotering Fritesaardappelen in week 46?

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De DCA Spotnotering Fritesaardappelen raakt steeds meer ingeburgerd, sinds de eerste notering op vrijdag 27 september bekend werd gemaakt. Deze week bleven de fysieke aardappelnoteringen in België, Duitsland en Frankrijk onveranderd. In Nederland deed PotatoNL daarentegen een stap omhoog: +€0,14 tot €13,52 per 100 kilo. Alles bij elkaar betekent dit dat de DCA Spotnotering Fritesaardappelen een klein stapje omhoog zet en dus uitkomt op €13,23 per 100 kilo.

Fysieke markt
De fysieke aardappelmarkt stond afgelopen week in het teken van af land leveringen in gebieden waar het rooien nog enigszins ging. Tevens diende het aanbod zich versneld aan; met name van aardappelen waar de telers niet voldoende bewaring voor hadden. Het totale aanbod is ruimschoots voldoende om de huidige vraag naar grondstof van fritesbakkers ingevuld te krijgen.

De aardappeltelers die zich met bijvoorbeeld het ras Fontane op de vrije markt begeven, lijken in Frankrijk, België en Nederland slechts een prijs te kennen. Dat is globaal €12,50 per 100 kilo. Ook is het opvallend dat het in Frankrijk en België gaat om 35 millimeter opwaarts en in Nederland om 40 millimeter leveringen.

Forward-prijs
De DCA Spotnotering Fritesaardappelen Forward wordt vastgesteld op de DCA Spotnotering Fritesaardappelen. Naarmate de tijd verstrijkt, gaan de bewaarkosten afnemen. Bij een stabiele Spotnotering Fritesaardappelen zal de DCA Spotnotering Fritesaardappelen Forward gaan dalen.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden