Shutterstock

Inside Aardappelen

Nederland grootste daler in DCA Spot Frites

13 December 2019

De fysieke aardappelmarkt komt meer en meer in beweging. Met name voor de rassen in de bovenkant van het segment is op de lange termijn belangstelling. Dit heeft zijn weerslag op de DCA Spotnotering Fritesaardappelen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Ook deze week laat de DCA Spotnotering Fritesaardappelen een toename zien. Kwalitatief worden de gerooide en opgeslagen aardappelen in kaart gebracht, evenals de volumes. Wat opvallend is, is dat de fritesbakkers in Nederland voornamelijk oog hebben voor de rassen die prijstechnisch in de bovenkant zitten. Deze belangstelling is zowel voor korte als de lange termijn. Met name in de DCA PAT-index komt dit goed tot uiting.

Fysieke noteringen onveranderd
Voor week 50 komt de DCA Spotnotering Fritesaardappelen uit op €13,74, een stijging van €0,06 met vorige week. De fysieke noteringen in Frankrijk zijn, samen met Belgapom, stabiel gebleven. Opvallend was de forse min die Nederland voor zijn kiezen kreeg (-€0,48). Dit is het gevolg van de min bij de rassen Innovator en Fontane. De overige noteringen waaruit de DCA Spotnotering Fritesaardappelen wordt gedestilleerd (PCA/Fiwap en Duitsland) zijn wel gestegen.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden