Inside: Granen & Grondstof

Zijn prijsrecords in sojabonen overdreven?

30 Mei 2016 - Redactie Boerenbusiness

In de Verenigde Staten wordt telers geadviseerd de sojameelrally aan te grijpen om hun sojabonen te verkopen. Afgelopen week werden weer nieuwe prijsrecords gehaald en analisten laten zich positief uit over de korte termijn verwachting.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De markt voor sojameel is krachtig en trekt sojabonen al een maand mee met steeds maar hogere slotnoteringen. Daarnaast zijn ook de verwachte kleinere beschikbaarheid van oliezaden, de export naar China en het voor volgende week

356

euro per ton

hoogst genoteerde prijs sinds augustus 2014

voorspelde grote regengebied dat de plantwerkzaamheden in de Farm Belt (Iowa, Kansas, Minnesota, Nebraska, Noord Dakota en Zuid Dakota) zou kunnen belemmeren, factoren die de markt omhoog hielpen.

Een andere aanjager van de opwaartse beweging vrijdag is het lange weekend dat Amerikanen voor de boeg hebben dichte beurzen op Memorial Day maandag.

Vrijdag zette het julicontract aan de CBoT een slotkoers neer van 356 euro per ton. De hoogste notering sinds augustus 2014. Of de klim voort blijft duren, kan niemand met zekerheid zeggen. Bij Rabobank is het positivisme in ieder geval wat getemperd. De bank noemt de huidige marktontwikkeling overdreven.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden