Jaarresultaat positief

Nordzucker haalt plannen voor Afrika weer uit ijskast

31 Mei 2016 - Redactie Boerenbusiness

Duitslands tweede grootste suikerproducent Nordzucker gaat uitbreiden in Afrika. Daarmee zijn de plannen die in 2014 in de ijskast gingen er weer uit gehaald.

Met de liberalisatie van de suikermarkt in de EU blijft het bedrijf zich focussen op groei van de Europese markten, maar de groeiende bevolking in Afrika en de sterke vraag naar suiker maken de regio een aantrekkelijk gebied voor uitbreiding, zo zei CEO Hartwig Fuchs onlangs bij de presentatie van de jaarcijfers.

14

procent

omzetdaling in 2015/16

In financieel jaar 2015/16 tot eind februari daalde de omzet met 14 procent tot 1.6 miljard euro. De nettowinst zakte van 20 miljoen naar 15 miljoen euro.  Toch is het magere positieve resultaat beter dan begin dit jaar werd gedacht.

Nog geen twee jaar geleden trok Nordzucker zich terug uit Zambia. Dat werd toegeschreven aan verschillende factoren waaronder de gekelderde suikerprijs, maar waren er ook enkele praktische problemen op het gebied van watervoorziening en personeel. Nu zegt CEO Hartwig Fuchs dat de belangstelling om zowel de productie- als consumptiezijde in Afrika tot ontwikkeling te brengen aanwezig is. Bovendien zit Nordzucker in de financiële positie dat het ook kan.

De suikergigant die al actief is in Denemarken, Polen, Zweden, Finland, Litouwen en Slowakije heeft de ambitie om internationaal te groeien en overweegt een verbond met een verwante landbouwsector. Daarover werden verder echter geen details prijsgegeven.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Analyse suiker

Oekraïne blijft Europese suikervoorraden vullen

Analyse Suiker

Europese bietenoogst blijft op doorsnee steken

Analyse Suiker

Suikerprijzen stabiliseren zich in Europa

Analyse suiker

Suikerbietenprijs smaakt komend seizoen nóg zoeter

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden