Positief vervolg 2016

Nordzucker buigt verlies knap om in winst

25 Juli 2016 - Redactie Boerenbusiness

Het Duitse suikerconcern Nordzucker heeft een goed eerste kwartaal achter de rug. De groep maakte een winst van 16,3 miljoen euro en dat is nogal een verbetering ten opzichte van vorig jaar.

Terwijl er vorig jaar in het eerste kwartaal nog dikke verliezen werden gemaakt van 6,9 miljoen euro, deed de groep het dit jaar heel wat beter. De winst van 16,3 miljoen euro is het gevolg van hogere suikeropbrengsten en kosten verlagingen.

Betere marktsituatie, lagere energieprijzen en besparingen wijzen op goede afloop boekjaar

De inkomsten stegen in de eerste drie maanden van het boekjaar 2016/17 met 6 procent naar 398 miljoen euro. De verbetering is grotendeels te wijten aan hogere volumes quotum en niet-quotum geproduceerde suiker. Daarbij vond er een licht herstel plaats in de prijs van quotum suiker.

Voor het lopende jaar verwacht Nordzucker dan ook een aanzienlijk beter resultaat dan vorig jaar. Zo zijn de marktomstandigheden verbeterd, de energieprijzen lager en zal het besparingsprogramma de kosten nog verder terugdringen.

Volgens CEO Hartwig Fuchs staat het bedrijf er financieel sterk voor. ‘Met behulp van onze telers en aandeelhouders hebben wij de nodige stappen gezet om klaar te zijn voor het nieuwe quotumvrije tijdperk. Onze fabrieken zijn goed gepositioneerd, maar we moeten blijven werken aan onze kostenstructuur, onze efficiency en onze mogelijkheden binnen en buiten de EU.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Analyse suiker

Oekraïne blijft Europese suikervoorraden vullen

Analyse Suiker

Europese bietenoogst blijft op doorsnee steken

Analyse Suiker

Suikerprijzen stabiliseren zich in Europa

Analyse suiker

Suikerbietenprijs smaakt komend seizoen nóg zoeter

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden