Inside: Aardappelmarkt

Fritesindustrie EU kan mee in internationale strijd

30 Augustus 2016 - Redactie Boerenbusiness

Ook in het tweede kwartaal van 2016 blijft de afzet stijgen. De grote vraag naar eindproduct van buiten Europa lijkt onverzadigbaar. Ook de binnenlandse Europese markt blijft boven verwachting draaien. Het zomerse weer in grote delen van Europa zijn hier debet aan

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De export van voorgebakken-product steeg in het tweede kwartaal met een kleine 5 procent. Vooral de afzet op Azië en het Midden-Oosten blijven goed lopen. Verder lijkt de afzet naar Rusland toe te nemen. Vooral de Nederlandse en Belgische verwerkers zijn de belangrijkste leveranciers wereldwijd, hoewel door de grote vraag de Duitse verwerkers steeds meer mee gaan doen.

Duitsland produceert steeds meer voor wereldmarkt

De Duitsers waren tien jaar geleden grotendeels gericht op de binnenlandse markt, maar met de uitbreiding van de verwerkingscapaciteit wordt ook in dit land steeds meer voor de wereldmarkt geproduceerd.

Toch moeten de Europese verwerkers zich misschien enige zorgen gaan maken over de beschikbare grondstof in de EU-4. Gelet op de gemiddelde hectareopbrengsten versus toename van verwerkingcapaciteit en de daarbij behorende afzet. De oplopende marktprijzen van grondstof naar bijvoorbeeld 25 euro per 100 kg zou echter wel het competitieve karakter van de verwerkers aantasten.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden