Kwekersrecht basisvereiste

Interseed aandeelhouder in Breeders Trust

23 Maart 2017 - Clarisse van der Woude

Het Duitse pootaardappelhandelshuis, en kweekbedrijf Interseed Potatoes in Wittmund, is deze week toegetreden tot aandeelhouder van Breeders Trust.

Interseed is een van origine Duits aardappel kweek- en pootgoedbedrijf met kantoren in diverse Europese landen. Het bedrijf heeft als focus het kweken en telen van nieuwe rassen voor de aardappelverwerkende industrie. Wilhelm Meyer, managing director van Interseed: ‘Het ontwikkelen van een nieuw ras kost veel inspanning en wij beschouwen handhaving van het kwekersrecht als een basisvereiste voor alle kwekers om succesvol te kunnen zijn.’

Breeders Trust helpt bij het realiseren van internationale ambities

Meyer zegt dat Breeders Trust hen helpt bij het realiseren van hun internationale ambities. ‘Onze kernactiviteit is het ontwikkelen en introduceren van de nieuwste aardappelrassen over de wereld. Breeders Trust zorgt voor bewustwording en voor internationale handhaving en is daarom voor ons een logische volgende stap. Het bundelen van krachten en het afdwingen van het respecteren van het kwekersrecht is om reden daarvan van cruciaal belang.

In november 2016 verwierf pootaardappelbedrijf STET Holland B.V. in Emmeloord 10 procent van de Breeders Trust aandelen. De overige aandelen zijn in handen van Agrico, Danespo, Europlant, Germicopa, HZPC, C. Meijer, Norika en Solana. Breeders Trust is in 2008 opgericht om toe te zien op de handhaving van het kwekersrecht.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Analyse Aardappelen

Pootgoedcrisis naar een kookpunt

Nieuws Aardappelen

HZPC presenteert 35% hogere pootgoedprijs

Nieuws Aardappelen

Agrico breidt areaal uit door overname TPC

Nieuws pootaardappelen

Verlagingspercentage nacontrole is 31 procent

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden