Suiker Unie tevreden

Meerderheid bietentelers mee in uitbreiding

27 Juli 2017 - Clarisse van der Woude - 7 reacties

Ruim 93% van de Cosun-telers gaat in op het aanbod om volgend jaar extra suikerbieten te telen. Dat blijkt uit de eindbalans die Suiker Unie deze week opmaakte, naar de uitgifte van 8% extra Ledenleveringsbewijzen (LLB’s).

Van de 93% die reageerde kiest 56% van de telers voor 8% extra LLB’s. De overige 41% heeft belangstelling voor meer dan 8% extra LLB’s. 3% gaf aan geen belangstelling te hebben voor extra LLB’s. Suiker Unie zegt tevreden te zijn met deze uitslag.

41

procent

van de telers krijgt
9,3 extra LLB's

Extra toedeling
De telers die aangegeven hebben belangstelling te hebben voor meer dan 8% extra LLB’s, krijgen deze toebedeeld uit de LLB’s die niet geplaatst zijn, bij hen die geen belangstelling hebben en niet hebben gereageerd. Dit betreft een extra toedeling van 1,3% LLB’s. Dit betekent dat genoemde 41% van de telers 9,3% extra LLB’s ontvangen. 

Toewijzing 2018
De ‘Toewijzing quotumbieten 2018’  zal gebaseerd zijn op het nieuwe aantal LLB’s per teler, vermenigvuldigd met het al eerder vastgestelde toewijzingspercentage van 107%. De toewijzing en de vroegbestelling van het bietenzaad 2018 zal in de loop van augustus aan de telers verstrekt worden.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer
Reacties
7 reacties
Bertus Buizer 27 Juli 2017
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/algemeen/artikel/10875327/meerderheid-bietentelers-mee-in-uitbreiding][/url]
Zijn suikerfabrieken zoals die van Royal Cosun niet de kolencentrales in de landbouw? En willen suikerfabrieken niet net als kolencentrales veel aanvoer? Beslaan suikerbieten ook niet de betere bodems? #people4soil

Suikerbietentelers, kies beter voor echte, goede voedingsgewassen in plaats van overproductie suiker.
Erik 27 Juli 2017
Suiker is de olie van de toekomst. Alles wat nu van fossiele brandstoffen wordt gemaakt kun je van suiker maken. Een perfecte grondstof van constante kwaliteit.
bookeskook 27 Juli 2017
Bertus Buizer schreef:
Dit is een reactie op dit artikel:
Zijn suikerfabrieken zoals die van Royal Cosun niet de kolencentrales in de landbouw? En willen suikerfabrieken niet net als kolencentrales veel aanvoer? Beslaan suikerbieten ook niet de betere bodems? #people4soil

Suikerbietentelers, kies beter voor echte, goede voedingsgewassen in plaats van overproductie suiker.

Beste Bertus, we zullen toch vruchtwisseling en afzet voor kostendekkende prijzen moeten hebben! Welke alternatieven zie jij dan voor niet biologische telers? En waar weet jij nu van dat er overschot suiker is. Met 3 maanden kan de markt er geheel anders bijstaan!!!
joy 27 Juli 2017
Bertus is een sligtpuut
Abonnee
nee joy 27 Juli 2017
joy schreef:
Bertus is een sligtpuut

Nee, dat is hij niet. Hij reageert keurig met naam en jij bent een onbeschofte vlerk dat je dat zelf niet doet en anoniem zo'n belachelijke opmerking maakt.
En die verhalen dat we van suiker alles kunnen maken dat zal ook niet zo zijn.
De grote bups gaat in de coca cola en al die andere dranken en is gewoon niet goed voor de mens.
Normaal gebruik is geen probleem, maar overdaad is slecht en daar hebben wij geen blik waardig voor als producenten.
Bertus Buizer 27 Juli 2017
@Bookeskook, de markt voor duurzame voeding, die meer omvat dan alleen biologisch geteeld voedsel, groeide in Nederland in 2015 zelfs met 12%, meldt het Financieele Dagblad vandaag. Lees (open URL): www.fd.nl/beurs/1211615/trend-naar-duurzaam-voedsel-lijkt-voorlopig-niet-te-stuiten

Maar biologisch is inderdaad wel structureel het meest booming van allemaal. Mooie kansen voor akkerbouwers en veehouders om hun bedrijf bijvoorbeeld deels om te schakelen naar biologisch. Gewassen als biologische peen, uien en broccoli doen het goed, evenals biologische melk en boter. Op eenzelfde bedrijf mag je hetzelfde gewas echter niet èn biologisch èn gangbaar telen.
Joy 28 Juli 2017
Bio is voor egoïsten, komt voort uit overmatige weelde, heeft niks met efficiënt voedselproduceren te maken. Vertel dat maar eens aan de miljarden mensen die amper voedsel kunnen kopen.
Jk 28 Juli 2017
Amen
U kunt niet meer reageren.

Wat zijn de actuele noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Analyse Suikerbieten

Grote vraag naar LLB’s stuwt prijs tot recordhoogte

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden