Nieuws Gewastour

Boerenbusiness volgt 10 percelen Innovator

22 Mei 2018 - Anne Jan Doorn

De Boerenbusiness Gewastour gaat 1 juni 2018 van start. Het is de eerste editie van de tour langs 10 aardappelpercelen met het ras Innovator. Het doel is om het groeiseizoen van de aardappelen in beeld te brengen.

De aardappelpercelen liggen verdeeld over Nederland en zijn allen voorzien van weerstations. Naast die weerstations, wordt er ook gebruikgemaakt van drones om het groeiseizoen van de Innovators zo goed mogelijk in beeld te brengen.

Speciale pagina
Boerenbusiness heeft voor dit project een speciale 'gewastourpagina' ontworpen. Op deze pagina wordt alle informatie van de weerpalen op de percelen live/real-time weergegeven. De weerpalen geven bijvoorbeeld aan hoeveel millimeter neerslag er gevallen is, wat de temperatuur is en waar de luchtvochtigheid op uitkomt.

Gebaseerd op de internationale 'Croptours"

De ontwikkeling van de verschillende aardappelen zijn te volgen middels artikelen, video's en foto's op Boerenbusiness.nl en de gewastourpagina.

Eerste editie
De Boerenbusiness Gewastour is gebaseerd op de internationale 'Croptours' en wordt nu voor het eerst in Nederland geïntroduceerd. De informatie over de groei-ontwikkelingen van de Innovators wil Boerenbusiness gebruiken om boeren een duidelijk beeld te geven van de ontwikkeling van de aardappelen.

De percelen bevinden zich, zoals eerder vermeld, verspreid over Nederland. Dit om een goede vergelijking tussen de verschillende regio's te kunnen maken. Elk perceel heeft daarbij zijn eigen kenmerken en eigenschappen. Op de gewastourpagina worden ook grondsoort, voorvrucht, pootafstand en grondbewerking in kaart gebracht, middels een zogenaamd 'perceelpaspoort'.

Afsluiting op Agrotechniek Holland
De Gewastour zal afgesloten worden op de Agro Techniek Holland, welke op 15 september 2018 plaatsvindt in Biddinghuizen. Hier zal ook een seminar worden gegeven. Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan het verloop van de Gewastour en zal, op basis van de data van de percelen, een opbrengstprognose gesteld worden.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Anne Jan Doorn

Anne Jan Doorn is expert Akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij schrijft onder meer over de verschillende akkerbouwmarkten en focust zich daarnaast op de grond- en energiemarkt.
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Boerenbusiness Onderzoek

Wat vind jij van Boerenbusiness?

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden