Inside Uien

Eerste plantuien zijn van het land

22 Juni 2018 - 2 reacties

Terwijl er nog genoeg aanbod is van de oude oogst uien, zijn de eerste plantuien inmiddels van het land af. Hoe hard gaat het nog met de oude oogst uien?

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De verwerkers houden zich rustig op de uienmarkt. Veel van hen zijn klaar voor dit seizoen en de overigen hebben een aantal weken geleden al teruggeschakeld naar de tweede versnelling. Er zijn daarnaast veel claims binnengekomen en daarom worden er alleen partijen bijgekocht waarvan de kwaliteit top is.

Ondertussen worden op de verwerkingsmarkt in Oost-Europa wel de nodige uien verwerkt en ook deze week gingen er weer 100 tot 200 auto’s richting Polen. De Oost-Europese verwerkers kopen momenteel alleen nog uien in het noordoosten van Nederland. In het zuidwesten van Nederland zijn geen auto’s te verkrijgen. De exportbestemmingen van de Nederlandse uien bevinden zich voornamelijk in Europa en voor een klein gedeelte Afrika.

Eerste plantuien van het land
Deze week zijn ook de eerste winterplantuien van het land gehaald. Verschillende sorteerbedrijven toonden hier afgelopen week filmpjes van op social media. Er staat circa 300 hectare winterplantuien, waarbij het ras Troy het grootste aandeel heeft. 

De eerste voorjaarsplantuien zullen begin juli van het land gehaald worden. Dat maakt dat de oude en de nieuwe oogst door elkaar lopen. Er is nog geen notering voor de plantuien, maar prijzen die genoemd worden zijn €19 tot €20 op levering 1 juli.

Alleen Emmeloord noteert nog
Van de 3 regionale landbouwbeurzen noteert alleen beurs Emmeloord nog. Voor de 30% tot 60% grove uien geven zij een onveranderd prijsniveau aan. Bij de 60% grof is wederom een kleine min op het bord te zien. Er wordt voor deze sortering een prijsrange van €4 tot €6 genoteerd, wat een min van €0,25 inhoudt.De notering voor de 60% grof liet wederom een kleine min zien.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden