ricochet64 / Shutterstock.com

Nieuws Glyfosaat

Koersstijging Bayer na wending in Roundup-zaak

12 Oktober 2018 - Anne Jan Doorn

Het aandeel van Bayer steeg donderdag 11 oktober met 5% op de beurs in New York. De aanleiding hiervoor was het bericht dat het bedrijf wellicht een herkansing krijgt in de rechtszaak over Roundup. De gebruikte bewijzen zouden niet volstaan, zo meldde een rechter in San Francisco.

Roundup (of glyfosaat) is een product van Monsanto. Echter, dat bedrijf is inmiddels overgenomen door Bayer. De rechtszaak heeft betrekking op een voormalig tuinman in de Verenigde Staten. Deze man beweert dat hij lymfeklierkanker heeft gekregen door het gebruik van Roundup.

Vele boetes 
De jury oordeelde vervolgens dat Monsanto in de buidel moest tasten en het bedrijf kreeg een boete opgelegd van $289 miljoen. Echter, het gaat niet alleen om die ene uitspraak, want er kunnen nog vele boetes volgen in vergelijkbare zaken. Er zijn momenteel meer dan 8.700 vergelijkbare claims, waarbij glyfosaat kanker zou hebben veroorzaakt. Monsanto blijft echter volhouden dat Roundup veilig is. 

Dat de rechtszaak wellicht opnieuw behandeld moet worden, was een positief signaal voor de beleggers. Ondanks het voorlopig positieve signaal waarschuwen analisten dat de uitkomst van de juridische strijd nog hoogst onzeker is.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Anne Jan Doorn

Anne Jan Doorn is expert Akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij schrijft onder meer over de verschillende akkerbouwmarkten en focust zich daarnaast op de grond- en energiemarkt.
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Nieuws Gewasbescherming

Strijd in glyfosaatdossier nog niet gestreden

Nieuws Gewasbescherming

Glyfosaat opnieuw voor 10 jaar toegelaten

Nieuws Gewasbescherming

Geen meerderheid voor herregistratie glyfosaat

Nieuws Gewasbescherming

Kamer niet blij met glyfosaat-oplossing Adema

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden