Shutterstock

Nieuws Overname

Alamo neemt Dutch Power Company over

22 Februari 2019 - Tim Roetman

Mechanisatiebedrijf Dutch Power Company (DPC), eveneens de eigenaar van onder meer Conver, Precision Makers en Votex, is overgenomen door het Amerikaanse Alamo Group. Dat laat het bedrijf donderdag 21 februari weten.

De Dutch Power Company wordt overgenomen door mechanisatiebedrijf Alamo Group uit de Verenigde Staten. Dit bedrijf ontwerpt, produceert en distribueert onder andere maaiers voor professioneel gebruik. Het doel van de overname is om de marktpositie in Europa (vooral in Nederland, België, Luxemburg en Duitsland) te vergroten.

De merken van Dutch Power Company blijven voortbestaan, zo meldt het. Daarnaast zouden er ook geen gevolgen zijn voor het personeel, want de vestigingen in Giessen, Enschede en Middelburg blijven open.

Aanvulling op assortiment
Ron Robinson, de CEO van Alamo, meldt dat er al geruime tijd gesprekken werden gevoerd met de Dutch Power Company. "Het bedrijf is een goede aanvulling op de productrange van Alamo, waardoor wij nu een volledig aanbod kunnen bieden. De overname zorgt er tevens voor dat wij onze marktpositie versneld kunnen uitbouwen." 

Volgens Peter Mouthaan, de algemeen directeur van DPC, zorgt het voor een sterke positie in een nichemarkt van professionele machines voor tuin-, park-, berm- en slootonderhoud. "De merken van DPC profiteren van het grote netwerk van Alamo en dit biedt ruimte voor versnelde groei. Ik zie de toekomst dan ook vol vertrouwen tegemoet."

John Deere en Precision Makers
In januari werd nog bekend dat de autonome voertuigspecialist Precision Makers, wat een onderdeel is van de Dutch Power Company, samen gaat werken met John Deere. De Nederlandse voertuigspecialist bouwde al eerder trekkers van John Deere om, maar stopte daar toen mee.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Tim Roetman

Tim Roetman werkt sinds november 2018 als junior redacteur veehouderij bij Boerenbusiness. Hij schrijft met name over de (prijs)ontwikkelingen op de varkens- en zuivelmarkt.
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden