Agrifoto

Inside Peen

Peenvoorraad slinkt hard, vraag blijft rustig

17 Mei 2019 - Anne Jan Doorn

De handel in peen loopt nog altijd door. Opvallend, want er is niet veel aanbod en ook niet veel vraag. De biologische peen die in het gangbare circuit terechtkwam, is ondertussen bijna op. Terwijl de handel nog voldoende peen krijgt, slinkt de voorraad hard.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De handel gaat gedeeltelijk over op Spaanse peen, want die is goedkoper dan de peen uit Frankrijk. Toch is nog altijd wat vraag naar Nederlandse peen, vooral uit België en Oekraïne. Deze vraag komt met name vanuit de groothandel en niet zozeer vanuit de supermarkten.

Vraag naar grove peen
Er is meer vraag naar grove peen dan naar de fijne peen. Daardoor loopt het prijsverschil tussen schaaltjespeen en C-peen op. Dat blijkt duidelijk uit de DCA-notering Peen. De prijs voor schaaltjespeen daalt met €0,50 per 100 kilo, terwijl de prijs voor C-peen met €0,50 per 100 kilo stijgt.

De prijs voor B-peen blijft stabiel op een gemiddelde van €29 per 100 kilo en daarbij blijft ook de prijsrange stabiel op €25 tot €33 per 100 kilo. In de markt begint inmiddels ook mee te spelen dat de eerste nieuwe peen niet vroeg verwacht wordt (door de huidige weersomstandigheden).

Bekijk hier de laatste noteringen.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden