Agrifoto

Inside Peen

Vraag uit Polen naar nieuwe peen

12 Juli 2019 - Anne Jan Doorn

Momenteel is er vraag naar nieuwe peen vanuit Polen. Dat zorgt ervoor dat de nieuwe peen in Limburg er redelijk snel doorgaat. Het prijsniveau blijft daardoor stabiel.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De eerste DCA-notering Peen staat weer op het bord. Voor de nieuwe B-peen wordt een prijs genoteerd van €15 tot €16 per 100 kilo. Dat is een tikkeltje lager dan het prijsniveau waarop de handel begon. De prijs voor de grovere C-peen staat op €20 tot €22 per 100 kilo.

Op de markt spelen twee factoren een grote rol: enerzijds vrezen telers dat ze niet van de peen afkomen, als gevolg van het grotere areaal. Daarbij wordt het aanbod op korte termijn groter nu de oogst op gang komt. Aan de andere kant is de vraag beter naar mate de kwaliteit en maatsortering beter worden. Ook blijft spannend in hoeverre droogte een rol gaat spelen in de opbrengsten van de hoofdoogst.

Polen belangrijke afnemer
Op dit moment is de vraag naar de nieuwe peen vanuit Polen belangrijk. Daar is het wachten nog op de eigen oogst, die met 2 weken ongeveer op gang zal komen. Handelaren proberen nu nog zoveel mogelijk Nederlandse B-peen daarheen te verkopen. Het aanbod in Nederland vanuit Zeeland, maar ook Noord-Holland en de polders zal namelijk ook met een kleine 2 weken op gang komen. 

Bekijk hier de laatste noteringen.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden