Agrifoto

Inside Peen

Is bodem peenprijs al in zicht?

23 Augustus 2019 - Anne Jan Doorn

De peenmarkt staat onder druk. Er is vrij veel aanbod vroege peen, terwijl de vraag grotendeels wegvalt. Er wordt gewacht met kopen in de hoop dat de prijs verder daalt. 

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Door het groeizame weer neemt het peenaanbod fors toe. In sommige gevallen is er sprake van dwingend aanbod, omdat percelen binnen afzienbare tijd gerooid moeten worden. Behalve wat binnenlandse afzet is er echter vrijwel geen afzet naar het buitenland. Die zijn overgegaan op de lokale oogst. 

Doordat de prijzen zakken is het vertrouwen van kopers weg. Als de prijzen stabiliseren komt de vraag naar verwachting wel weer los verwacht de handel. Voor nu is er echter vrijwel geen vrije handel en gaat de peenhandel voornamelijk over contractwerk.

Dalende prijs
Dit heeft tot gevolg dat de DCA-Notering voor B-peen opnieuw daalt. De gemiddelde notering komt uit op €12 per 100 kilo. Dat is een daling €1,50 ten opzichte van vorige week. De range blijft wel op €10 tot €16 per 100 kilo staan. Voor de C/D peen daalt de prijs met €1 tot €12 per 100 kilo. 

Bekijk hier de laatste noteringen.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden