Agrifoto

Inside Peen

Europese peenmarkt blijft nog steeds aftasten

6 September 2019 - Anne Jan Doorn

Na enkele weken licht te zijn gedaald, zijn de DCA-noteringen op de peenmarkt deze week gestabiliseerd. Dat komt vooral door de export naar Afrika, die als koper een constante vraag laat zien. De handel blijft echter aftasten hoe de vraag uit Europa zich ontwikkelt en wat dit gaat doen met de prijs.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Voorlopig loopt de vraag uit Europa achter. Spoelers die exporteren hebben voldoende werk, maar zij die alleen zaken op Europa doen hebben het rustig. Toch blijft de prijs stabiel. Dat komt vooral doordat de afzet niet beter wordt als de prijs verder daalt. Het wachten is nu op de bewaarpeen en welk effect dit heeft op de markt.

Stabiele notering
De DCA-Notering Peen blijft gelijk. Daarmee komt de range voor B-peen op €10 tot €13 per 100 kilo, bij een gemiddelde prijs van €11,50. Daarbij moet worden gezegd dat de handel verwacht dat de prijs eigenlijk wat omlaag moet, maar dat deze beweging deze week nog niet in de verhandelde partijen is te zien. De prijs voor C-peen blijft ook stabiel op €10 tot €13 per 100 kilo.

Bekijk hier de laatste noteringen.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden