Agrifoto

Inside Peen

Voldoende aanbod op peenmarkt

13 September 2019 - Anne Jan Doorn

De prijs voor peen is opnieuw iets gedaald. Binnen Europa is geen export, terwijl hier meer dan voldoende aanbod is. Wat speelt er momenteel op de peenmarkt?

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Dat er weinig export is binnen Europa, is normaal voor deze tijd van het jaar. De meeste export gaat nu richting Senegal en Mauritanië. Het grote probleem is echter het aanbod, dat ruim voldoende is voor de huidige vraag. Daarbij speelt ook mee dat over ongeveer 3 weken de eerste bewaarpeen op de markt komt.

Door het goede weer groeit de peen zo goed dat de eerste bewaarpeen al begint af te rijpen. Bij deze temperaturen zal deze bewaarpeen direct verwerkt moeten worden, waardoor het aanbod weer toeneemt. Dit wordt onderstreept door het feit dat veel bewaarpeen nog geen plek heeft in de koeling. Wel worden op diverse plekken problemen met tweekoppigheid gemeld, waardoor de tarra soms vrij hoog is.

Prijs zakt iets
De peenprijs zakt in week 37 licht. De DCA-notering voor B-peen komt uit op €9 tot €13 per 100 kilo, wat €0,50 lager is dan afgelopen week. De prijs voor C-peen daalt nog iets meer en komt nu uit op €9 tot €12 per 100 kilo (-€1 per 100 kilo). Dat komt omdat er vrijwel geen handel in C-peen is.

Bekijk hier de laatste noteringen.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden