Agrifoto

Inside Peen

Nog geen hogere peenprijs door gehinderde oogst

4 Oktober 2019 - Anne Jan Doorn

Door de vele regen, is het voor de handel lastig om aan peen te komen. Vooral in het noorden van het land is veel neerslag gevallen, waardoor er ook peen uit Zeeland gehaald wordt. In sommige gevallen zorgt deze situatie voor een iets hogere prijs.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Door de neerslag zijn er tevens zorgen ontstaan over de kwaliteit van de peen. "De grote neerslaghoeveelheden gaan de kwaliteit van de peen niet ten goede komen", zo is de algemene opvatting. Daarbij wordt opgemerkt dat dit weer niet 2 weken moet aanhouden, want dan krijgt de handel te maken met tekorten.

Het is voor de handel momenteel zelfs lastig om peen van zandgrond te krijgen, laat staan van kleigrond. Dat zorgt in sommige gevallen voor een iets hogere prijs. Hoewel de tijdelijke terugval in het aanbod dus ook een voordeel heeft, kan dit er ook voor zorgen dat er straks een groot aanbod tegelijk op de markt komt.

Stabiele prijs
Dat de prijs in sommige gevallen iets stijgt, heeft nog geen effect op de DCA-notering Peen. Die blijft voor B-peen en C-peen stabiel op €10,50 per 100 kilo, bij een prijsrange van €9 tot €12 per 100 kilo. Aangezien de grove peen het meest lastig te verkrijgen is, wordt daar over het algemeen iets meer voor betaald. 

Bekijk hier de laatste noteringen.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden