Agrifoto

Inside Peen

Waar mogelijk gaat peen bewaring in door lage prijs

15 November 2019 - Anne Jan Doorn

Waar mogelijk kiezen de peentelers voor het bewaren van de peen. Het huidige prijsniveau wordt als te laag ervaren. Deze week blijft de prijs stabiel, al staat de prijs wel iets druk en is er weinig vraag.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Veel telers kiezen voor het bewaren van de peen, al is nog slechts weinig koelruimte beschikbaar. Voor die bewaringsruimte betalen ze dan ook de hoofdprijs. Ook is een gedeelte van de peen niet geschikt voor de koelcel, waardoor er toch een constant aanbod is voor de spoelers. Dat aanbod is niet altijd van goede kwaliteit.

Voor de mindere kwaliteit wordt ook duidelijk minder betaald. Aangezien de oogst doorzet en ook volgende week naar verwachting gecontinueerd kan worden, blijft er aanbod komen. Er is echter weinig vraag en de handel is zeer dun.

Prijs stabiel
Desondanks blijft de DCA-notering Peen staan op €8,5 per 100 kilo voor B-peen (klasse 1). De prijsrange blijft daarbij €7 tot €10. Wel moet gezegd worden dat de prijs onder druk staat. De notering voor C-peen stijgt met €0,50 naar €10 per 100 kilo. De prijsrange is €9 tot €11. Dat komt omdat er meer vraag naar is, al wordt er weinig in gehandeld.

Bekijk hier de laatste noteringen.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden