Shutterstock

Inside Peen

C-peen is laat in seizoen weer terug op de markt

22 Mei 2020 - Thomas Doornbos

Het einde van het peenseizoen is in zicht. De situatie op de peenmarkt is ten opzichte van vorige week stabiel gebleven. De markt voor de grovere C-peen trekt wel weer iets aan. Op welk niveau zit de DCA notering C-peen na een aantal weken zonder notering?

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De markt voor B-peen verliep vorige week met horten en stoten. Deze situatie heeft zich doorgezet naar deze week. Er is nog steeds vraag naar B-peen en dan vooral naar goede kwaliteit. Deze blijkt steeds lastiger te vinden. Dit is ook terug te vinden in de DCA-notering voor B-peen, die met gemiddeld €0,50 omhoog gaat.

Ook is er weer een notering voor C-peen neergezet. Er is wat belangstelling voor C-peen door de binnenlandse afzet richting schillerij en snijderij. Ook gaat er slechte kwaliteit C-peen het voer in, maar tegen zeer lage prijzen.

DCA-peen notering
De DCA-notering laat een lichte stijging zien voor B-peen. De B-peen is met een range van €16 tot €25 voor 100 kilo met €0,50 gestegen. De C-peen laat een range zien van €12 tot €20, met een gemiddelde van €16 per 100 kilo.  

Bekijk hier de laatste noteringen.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden