Agrifoto

Inside Peen

Rooien zet handel in peen op pauze

23 Oktober 2020 - Kimberly Bakker

Het is nog steeds zeer rustig op de peenmarkt. Er wordt volop gerooid, voornamelijk voor de bewaring en dat zet de handel even op een laag pitje. De DCA-notering Peen laat deze week een kleine correctie zien, maar handelaren verwachten in de komende periode vooral stabiliteit in de markt.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

In de peen wordt momenteel volop geoogst, met name voor de bewaring. Daardoor is de handel in peen voor nu even op pauze gezet, al is dit geen vreemde gewaarwording in de oogstperiode. Het sentiment in de markt is daardoor eveneens gelijk aan vorige week: zeer weinig transacties en een moeizame export. De tweede lockdown helpt volgens handelaren ook niet mee aan een herstel van de afzet. Het is voor velen nu hopen dat de exportvraag zich in de komende periode herstelt.

Stabiele prijs verwacht
De DCA-notering Peen blijft ook deze week redelijk stabiel. De prijsrange van B-peen noteert €10 tot €14 per 100 kilo, waarmee de gemiddelde prijs deze week uitkomt op €12 per 100 kilo. Aangezien de onderkant lichtelijk gezakt is, zakt de gemiddelde notering met €0,50. De notering van C-peen komt uit op €10,50 per 100 kilo, bij een prijsrange van €9 tot €12. Ook dit is €0,50 lager dan vorige week, dat komt omdat de bovenkant van de prijsrange met €1 gezakt is.

Voor komende periode is de verwachting van diverse handelaren dat de prijs stabiel blijft in de bovengenoemde prijsranges, met name omdat er voldoende aanbod voorhanden is en omdat de opbrengsten iets minder zijn dan in andere jaren. Voor de komende weken wordt in ieder geval geen forse verlaging verwacht.

Bekijk hier de laatste noteringen.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden