Suiker Unie positief

Bietenoogst van 15 ton suiker per ha verwacht

25 Juli 2014 - Redactie Boerenbusiness

Suiker Unie rekent voor de komende suikerbietenoogst van 2014 op een gemiddelde suikeropbrengst van 15 ton suiker per hectare. De oogst lijkt daarmee af te stevenen op een absoluut recordjaar, want het huidige record staat op 14 ton uit 2009. Voor Oost- en Zuid-Flevoland wordt zelfs een suikeropbrengst verwacht van 18,5 ton per hectare.

Dit heeft Suiker Unie, het onderdeel van Cosun, vrijdag bekendgemaakt. De verwachte opbrengst is ongeveer 11 procent hoger dan het vijfjaarsgemiddelde en circa 12 procent hoger dan vorig jaar. Bij deze prognose wordt wel uitgegaan van gemiddelde weersomstandigheden in de rest van het groeiseizoen, benadrukt Cosun. Stressfactoren als droogte of juist te veel neerslag hebben een opbrengstverlagend effect.

Het bietengewas heeft vooral goed kunnen groeien door de gunstige weersomstandigheden, al hebben regionaal akkerbouwers wel te maken met droogte of juist schade door wateroverlast. Vooral de goede beginontwikkelingen in het voorjaar heeft bijgedragen aan een goede suikerontwikkeling.

Schermafbeelding 2014-07-25 om 12.30.37.png

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden