Shutterstock

Inside Uien

Weinig transacties op de uienmarkt

14 December 2018

In de vorige koopronde zijn veel uien gekocht voor levering op 1 januari of 1 februari. Deze uien zullen eerst opgehaald worden voordat de handelaren en de verwerkers zich weer op de markt storten.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Senegal en Ivoorkust nemen de komende weken beduidend minder uien af. Het quotum dat de regering in Senegal heeft ingesteld, loopt tot 1 januari 2019. Echter, gezien de transporttijd circa 2 weken bedraagt, zullen de laatste uien die tot het quotum worden gerekend inmiddels zijn verladen.

Naar verwachting zal er begin januari worden vergaderd over eventuele nieuwe afspraken. De voorraden in Ivoorkust zijn op het moment goed opgevuld en dus zullen zij langzamerhand overschakelen op product uit de eigen regio.

De laatste exportcijfers (die van week 47) zijn wel om trots op te zijn. Met een exportweek van 24.888 ton, staat het totaal inmiddels op 472.198 ton. Hiermee is de voorraad Nederlandse uien hard geslonken.

Beursprijzen
De baalprijzen staan onder druk, mede doordat de vraag vanuit de export momenteel minder is. Voor de verschillende maatsorteringen wordt in de baal (gemiddeld genomen) €0,01 minder betaald dan vorige week.  

Het gebrek aan transacties zorgt ervoor dat de beursprijzen blijven staan. Alle noteringen geven onveranderd aan. Wel verandert beurs Emmeloord de stemming van 'vast' naar 'prijshoudend'. Een prijshoudende stemming houdt in dat het aanbod kleiner dan of gelijk is aan de vraag.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden