Agrifoto

Inside Uien

Uienmarkt gaat laatste ronde in

19 April 2019

Er zijn nog slechts weinig telers met vrije uien. Bij een aantal verwerkers is het daarom vechten om de laatste uien. Hierbij horen ook hoge uienprijzen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Het bovenstaande is eveneens afhankelijk van de bestemming waar een verpakker aan levert en de huidige positie van die verpakker. Degene die wel aan de markt is, betaalt in ieder geval fors voor de laatste uien.  

Reuze stap
Ook de baalprijzen hebben in 1 week tijd een enorme stap kunnen zetten. Voor de middelsortering en grove uien wordt op dit moment €65 tot €75 betaald. Hierbij is de bovenkant vooral bestemd voor de supermarkten. Ook diverse Oost-Europese bestemmingen gaan mee met deze nieuwe baalprijzen, al geldt dat niet voor de overzeese markten. Zij haken af op deze prijsniveaus.

De uienexport loopt momenteel gestaag door. Over de laatste weken is er steevast een export van boven de 10.000 ton behaald. De meest recente exportcijfers zijn van week 13. Deze laten een export van 10.834 ton uien zien.

Unieke notering in Emmeloord
De regionale beurs in Emmeloord toonde deze week een unieke notering. De 60% opwaarts steeg namelijk met maar liefst €12,50, wat maakt dat de notering uitkomt op €55 tot €65. De 30% tot 60% grof maakte eveneens een flinke stap (+€8) en kwam uit op €50 tot €60.

Bekijk alle noteringen hier.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden