Shutterstock

Nieuws VTA

Einde van uienvoorraad is in zicht

19 April 2019 - Anne Jan Doorn

Het einde van de uienvoorraden is in zicht. De voorraad die nu nog in de schuren ligt, is grotendeels al verkocht. Dat blijkt uit de nieuwste voorraadinventarisatie van de Verenigde Telers Akkerbouw (VTA). 

Uit de gegevens van VTA blijkt dat op maandag 1 april 86% van de oogst afgeleverd is. In een 'normaal' seizoen ligt het percentage op die datum rond de 70%. Daarnaast blijkt dat 53% van de huidige voorraad verkocht is, waar dat vorig seizoen 71% was.

Weinig aanbod
Dit seizoen is nog slechts 6,6% van de gehele uienoogst als vrije voorraad aanwezig. Dit is opvallend, gezien de oogst 35% lager was dan vorig jaar. In de afgelopen seizoenen was gemiddeld nog 20% van de oogst in deze tijd van het jaar vrij beschikbaar.

In absolute tonnen ligt de uienvoorraad circa 70% lager dan vorig seizoen het geval was op 1 april. De vrije uienvoorraad in tonnen ligt 78% lager dan vorig jaar. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Anne Jan Doorn

Anne Jan Doorn is expert Akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij schrijft onder meer over de verschillende akkerbouwmarkten en focust zich daarnaast op de grond- en energiemarkt.
Ziektedruk - Valse meeldauw
Powered by Agroweer

Analyse Uien

Kan de uienprijs terugzakken naar nul?

Marktupdate uien

Aflandprijzen uienoogst 2023 steeds aantrekkelijker

Analyse uien

Komt het nog goed op de rode uienmarkt?

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden