Shutterstock

Inside Uien

Hoelang blijft Duitsland aan uienexport trekken?

15 Mei 2019

Uit de nieuwste exportcijfers blijkt dat Duitsland opnieuw de grootste afnemer is van Nederlandse uien. De vraag is echter hoelang zij die positie kunnen vasthouden, gezien het land steeds meer uien importeert van buiten Europa.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De voorlopige exportcijfers van uien over week 17 komen uit op 5.871 ton uien. Dit zet het seizoenstotaal op 759.439 ton en het weekgemiddelde op 17.661 ton uien. Ondanks het feit dat de cijfers bijgesteld kunnen worden, is het duidelijk dat het rustig is op de Nederlandse exportmarkt. Er zijn weinig uien om te exporteren en de voorraden worden uitgesmeerd over de laatste weken van dit seizoen.

Duitsland schakelt over
De grootste afnemers van Nederlandse uien zijn wederom Duitsland en Groot-Brittannië. Over week 17 importeerde Duitsland 801 ton, wat maakt dat zij de grootste afnemer zijn. Het land importeerde dit seizoen 36.454 ton. Vanaf week 18 zal de export naar Duitsland echter afnemen, gezien het land steeds meer uien importeert uit landen buiten Europa.

Groot-Brittannië is in week 17 de op 1 na beste afnemer. Het land nam in die week 706 ton uien uit Nederland af. Liberia volgt op de derde plaats met 374 ton.  

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden