Inside Uienmarkt

Prijzen van plantuien verder onderuit

18 Juli 2019 - 1 reactie

Op dinsdag 16 juli heeft in Goes de derde notering voor plantuien van teeltseizoen 2019 plaatsgevonden. Met een negatief verschil van €5 vormt de notering een hard gelach.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Op dinsdag 3 juli vond de eerste plantuien notering van 2019 plaats. Destijds kwamen de notering uit op €19 tot €22. En week later zakte de prijzen naar €15 tot €19. Deze week blijft de prijsrange steken op €10 tot €14. Daarmee zijn de noteringen in drie weken tijd hard gedaalt. 

Schone markt
Veel telers hadden in deze fase een hogere markt verwacht. Er zijn geen zaaiuien van oogst 2018 meer op de markt waardoor het seizoen met een ‘schone markt’ is begonnen. Verwerkers hebben zich echter vroegtijdig ingedekt met plantuien. De opbrengsten van de plantuien zijn goed waardoor verwerkers momenteel voldoende voorraad hebben. Daarnaast staan er ook de Egyptische uien in de weg. Zowel bij Nederlandse verwerkers als bij exportbestemmingen staan de Egyptische uien op voorraad.

Weinig export 
De afgelopen weken zijn er veel plantuien verladen met Polen als eindbestemming. De eigen oogst in Polen begint nu ook langzaam op gang te komen.  De vraag van overige exportbestemmingen moet nog losbarsten. Het aanbod is momenteel dan ook een stuk groter dan de vraag waardoor de prijzen in korte tijd met enorme stappen zijn gedaald. Het is nu wachten tot de vraag vanuit de export op gang komt.

Ziektedruk - Valse meeldauw
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden