Shutterstock

Inside Uien

Regen zorgt voor vraag naar uien uit bewaring

16 Augustus 2019

De neerslag van afgelopen week heeft ervoor gezorgd dat de toestroom van uien af land is vertraagd. Dit zorgde voor een toenemende vraag naar uien droog uit de schuur. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De uienexport loopt momenteel goed door. Net als vorige week, worden er veel uien verpakt voor West-Afrika, Brazilië en Polen. Daarnaast zijn de baalprijzen in de laatste weken gestabiliseerd. Hierdoor is het vertrouwen onder de verwerkers en exporteurs toegenomen en worden er meer uien gekocht.

Door de neerslag konden er weinig uien af land geladen worden. Er was daarom extra animo voor plantuien droog uit de schuur, wat zorgde voor een (tijdelijke) opleving in die markt. De beursprijzen in Goes noteerden deze week dan ook een plus van €1 (voor zowel plantuien uit de schuur als plantuien af land).

Zaaiuien
Als het weer het toelaat, dan zullen komende week de nodige percelen zaaiuien worden gerooid. Voor percelen met directe levering (in 3 weken) noteert de beurscommissie in Emmeloord een prijsrange van €10 tot €11. Wanneer de uien uitgegroeid geleverd worden, dan komt de notering uit op €9 tot €11. Doordat er nog veel plantuien zijn, is de vraag naar zaaiuien op het moment nog rustig.

Bekijk alle noteringen hier.

Ziektedruk - Valse meeldauw
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden