Agrifoto

Inside Peen

Horeca zorgt voor laatste kleine opleving peenmarkt

5 Juni 2020 - Jeannet Pennings

Door de heropening van de horeca trekt de vraag naar C-peen verder aan. Toch zijn het de laatste stuiptrekkingen van het huidige peenseizoen. De restanten oude oogst worden weggewerkt, in afwachting van het nieuwe aanbod.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De laatste beetjes oude oogst gaan gepaard met flinke verschillen in kwaliteit. Peen die niet in optimale conditie is, gaat voor een duidelijk lagere prijs weg dan goede kwaliteit peen. Dat kan zo maar €10 per 100 kilo verschillen. 

Het beeld bij B-peen en C-peen is hetzelfde. Er worden vergelijkbare prijzen voor betaald. Daarmee is de markt voor de grove peen terug van weggeweest. Veel C-peen gaat naar de binnenlandse schillerij en snijderij, waar de vraag zoals verwacht duidelijk is aangetrokken vanwege de heropening van de horeca. Verder gaat peen in kleine hoeveelheden naar verschillende bestemmingen in Europa. (zie verder onder grafiek)

DCA-peennotering
De prijzen die worden betaald voor peen lopen zoals gezegd uiteen. Net als voorgaande weken is de kwaliteit bepalend. De DCA-notering voor B-peen zakt deze week een fractie (€0,50) bij een range van €15 tot €25 per 100 kilo. De prijsrange voor C-peen is hetzelfde en daarmee stijgt de prijs voor C-peen €3 per 100 kilo.

Bekijk hier de laatste noteringen.

Vanwege het aflopende seizoen is dit voorlopig de laatste DCA-peennotering. Zodra de handel in nieuwe oogst op gang is, hervat Boerenbusiness de berichtgeving (verwachting begin juli).

Ziektedruk - Valse meeldauw
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden