Inside Uienmarkt

Verpakkers pakken op uienmarkt niet door

14 Augustus 2020

Verwerkers houden zich rustig wat betreft het bijkopen van zaaiuien. Er is nog voldoende aanbod beschikbaar en men wacht gespannen af tot Senegal de grenzen openstelt.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Het bloedhete weer van de afgelopen tijd zou normaliter aanleiding zijn voor een flinke kooplust op de uienmarkt. Hoewel de stemming onder telers behoorlijk is toegenomen, houden verwerkers zich rustig bij het bijkopen van uien. Er zijn nog de nodige verplichtingen in plantuien en ook de in een eerder stadium gekochte zaaiuienpercelen zullen op korte termijn geoogst worden. Hierdoor hebben verwerkers momenteel nog voldoende beschikking hebben over uien.

Senegal is nog dicht
Zoals elk jaar wordt er rond deze periode volop gespeculeerd over het officieel opengaan van de Senegalese uienmarkt. Senegal prikt elk jaar een datum waarna Nederlandse exporteurs uien (en andere grondstoffen) mogen lossen op de kades van de havens in Dakar. Hoewel er al een boot met Nederlandse uien onderweg is en er voor komende week een tweede boot gepland staat om te vertrekken, is de markt nog niet officieel open. Naar verwachting wordt er komende week een definitieve datum bepaald en gaat de markt op korte termijn open.

Eerste notering Emmeloord
In Goes is deze week weer voor de plantuien genoteerd. De notering voor de plantuien af land komt uit op €13 tot €14, een daling van €0.25 ten opzichte van vorige week. Daarnaast heeft de beurscommissie in Goes ook een notering uitgebracht voor de plantuien uit de schuur. Afgelopen weken zijn verschillende percelen plantuien naar binnengekregen in de hoop om uit de schuur een betere prijs te ontvangen. Omdat er deze week vanwege het warme weer weinig uien zijn uitgereden, zijn er uit de schuur de nodige partijen gekocht. Voor deze uien is €14 tot €15 genoteerd.

In Emmeloord is deze week voor de eerste keer dit seizoen genoteerd. De beurscommissie heeft voor zowel de gele, als de rode zaaiuien een notering op het bord gezet. De notering voor de gele zaaiuien komt uit op €12 tot €15 en voor de rode zaaiuien op €12 tot €18.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden