VDWimages / Shutterstock.com

Inside Uien

Flink gat uit landelijke uienvoorraad geslagen

15 Januari 2021

Met nog 1 te publiceren exportweek te gaan, lijkt de kans groot dat er voor de jaarwisseling meer dan 800.000 ton uien zijn geëxporteerd. Op de jongste exportcijfers (week 52) mag Nederland BV wederom trots zijn.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Hoewel de cijfers een stuk lager zijn dan voorgaande weken, valt een export van 26.945 ton hoger uit dan was verwacht. Over de gehele linie is het weliswaar wat rustiger, maar Senegal heeft met 11.079 ton nog een behoorlijke duit in de zak gedaan. Met nog 1 te publiceren exportweek te gaan, is de kans erg groot dat voor de jaarwisseling er 800.000 ton uien zijn geëxporteerd, hiermee is een behoorlijk gat uit de Nederlandse uienvoorraad geslagen.

Rustige uitvoer
Op dit moment is het rustig in de export. De vraag vanuit Afrika is niet meer te vergelijken met de vraag van de eerste seizoenshelft. Wel heeft Brazilië deze week bij Nederlandse exporteurs geïnformeerd en zijn een aantal containers besteld. Of de vraag vanuit Brazilië doorzet is nog onzeker.

De meeste verwerkers hebben op dit moment nog voldoende voorraden waardoor er weinig nieuw product wordt bijgekocht. Wel is er nog aanbod van uien 'met een verhaaltje' die op lagere prijsniveaus worden aangeboden.

Regionale beurzen
De regionale landbouwbeurzen laten allemaal een negatief verschil zien ten opzichte van vorige week. Als de noteringen naast elkaar worden gelegd, dan wordt er €16 tot €17,50 neergelegd voor een partij uien. De beurscommissie in Emmeloord labelde de markt afgelopen donderdag als rustig.

In de baalprijzen zit weinig verschil deze week. Een overzicht van deze baalprijzen vindt u in de DCA notering Baalprijs Uien.

Ziektedruk - Valse meeldauw
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden