Boerenbusiness TV

Marge in keten biedt ruimte voor aardappelteler

13 Oktober 2016 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Hoewel de Nederlandse aardappelsector een sterke positie heeft, lukt het telers nagenoeg niet om een fatsoenlijke boterham te verdienen. Daarbij worden zij in een richting geduwd van innoveren en verduurzamen.

Eén van de belangrijkste randvoorwaarde om deze en ook andere kansen te realiseren is een Europees level playing field. ABN Amro beschrijft in het rapport 'In de ban van pieper' welke zaken de rendementsverbetering in de weg staan. Jan de Ruyter, sectormanager plantaardige sectoren, licht in een gesprek met akkerbouwwatcher Clarisse van der Woude toe hoe hij dat ziet. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van deze video? Laat het ons weten
Reacties
1 reactie
Abonnee
Vrije Agria 13 Oktober 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/video/bb-tv/video/10871895/Marge-in-keten-biedt-ruimte-voor-aardappelteler-]Marge in keten biedt ruimte voor aardappelteler[/url]
Zolang een groot deel van de telers hun aardappelen voor 10 tot 15 ct weggeeft voordat ze in de grond zitten en daarbij ook nog met een pakket voorwaarden daaraan zullen ze nooit 30 ct pakken.
Abonnee
Piet Patat 13 Oktober 2016
Juist, ik zou ABN op het hart willen drukken om cliënten aan te sporen minder verplichtingen aan te gaan middels levering-contracten en de klant te helpen zowel met financiering als advies om risico spreiding in hun bedrijfsvoering in te bouwen.
Het gemengde bedrijf is door banken al jaren afgezworen, we moesten ons allemaal meer specialiseren en dan daar groot in worden echter ik denk dat dit de verkeerde denkwijze is. Meer takken van landbouw-sport beoefenen met behapbare arealen of aantallen dieren.
Er is dan altijd iets op je bedrijf wat het goed doet en je risico kan afdekken.
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden