Nieuwe productielocatie

Lely gaat melkrobot in Noord-Amerika maken

27 Maart 2012 - Redactie Boerenbusiness

Lely gaat melkveeapparatuur als de melkrobot produceren in de Verenigde Staten. Het concern heeft zijn vestiging in het Pella, in de staat Iowa, uitgebreid met een productielijn. Het is de eerste buiten Nederland.

Dit heeft Lely dinsdag bekendgemaakt. Het bedrijf wil met de uitbreiding haar dienstverlening op de Noord-Amerikaanse markt uitbreiden. De productielijn wordt donderdag officieel geopend door Alexander van der Lely, de CEO van het concern. De productiehal bevindt zich op het terrein van Vermeer, de strategische partner van Lely in producten voor ruwvoederwinning

Lely heeft besloten om lokaal te gaan produceren om tegemoet te komen aan de sterk groeiende vraag naar melkveeapparatuur in Noord-Amerika, verklaart het bedrijf. Lely gaat gebruik maken van lokaal vervaardigde onderdelen om sneller en efficiënter te handelen en de kosten van transport te beperken.

De Noord-Amerikaanse markt biedt volgens Lely volop kansen voor melkveeapparatuur als de robot. De interesse daarvoor groeit bij zowel familieboerderijen tot grootschalige melkveebedrijven, signaleert Lely.  ‘Afhankelijk van de marktvraag zullen we ons portfolio van melkveeproducten uitbreiden’ , zegt Alexander van der Lely. In Pella creeert Lely door de uitbreiding twintig nieuwe arbeidsplaatsen. Inmiddels zijn meer dan 12.500 Lely Astronaut melkrobots verkocht, terwijl er volgens Lely jaarlijks ongeveer drieduizend melkrobots worden geproduceerd.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden